pátek 24. května 2013

Těšínské dveře

Projekt T Ě Š Í N S K É   D V E Ř E vznikl na podzim. Chodila jsem po Českém Těšíně a fotila staré dveře. Tak dlouho kolem nich chodím - vždycky mě fascinovaly. Nyní jsem hotové keramiky od dětí nafotila a složila do pohlednic. Tak mě napadá jestli neoslovím město Č.T. jestli bychom nemohli tento projekt nějak zužitkovat. Pohlednice za peníze na materiál pro děti bych brala hned, aby mohly vzniknout další finančně náročnější projekty. Asi to zkusím ...

Baví mě to, jak děti udělaly dveře každé jiné - SVOJE ! O to jde. Vyjádřit sebe. Dostali jen předlohu fotky. Povrchová úprava je burel a někde vytíraná glazura, at' dveře vypadají jako opravdu staré.
 


 




7 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný nápad, jak děti učit koukat se kolem sebe - objevily pak ve městě ty dveře podle fotografií? Krásné práce - tak dokonalé v té dětské nedokonalosti:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na koukání už bohužel nezbyl čas :( Mnohé z dvěří dětí znají, dokonce někdě žijí. Jsou to všechno dveře kolem náměstí... Tak někteří měli radost, že si udělají své dveře, kde bydlí :) Děkuji.

      Vymazat
  3. To je úžasný nápad! Mám na krásné dveře úchylku:) Z každé dovolené, či cesty kamkoliv, přivezu i pár fotek starých dveří... Děti se s tím popraly skvěle!

    OdpovědětVymazat
  4. Pavli, nějak jsem nemohla usnout, tak kolem 24h :) jsem se vrátila do kuchyně a doháním, co jsem několik dlouhých týdnů propásla...prohlížím, čtu a obdivují Tvůj Blog ,nevím co dřív komentovat :), ale ty Těšínské dveře tvořené dětskýma rukama mne úplně uchvátily, jsou překrásné...ty detaily...ozdobné prvky ....Já bych si nekoupila pouze pohlednici, ale velký obryz pohlednic :)a dokonce už vím kam bych ho v novém domečku dala. Tak bych Tě chtěla povzbudit ! Běž do toho!!! Oslov město! Věřím, že z toho něco bude :)
    Tamar M.

    OdpovědětVymazat