středa 13. března 2013

SAFARI styl

Dělám na projektu pro jeden nově postavený penzion-hotel, kde má být 6 apartmánu. Každý apartmán má být v jiném stylu. Respektuji přání klientu a jejich nápad. Je jich více a někdy je těžké se z více lidmi domluvit, jak mají apartmány vypadat. Každý má totiž jinou představu. Pro představení atmosféry  mi hodně pomohly koláže, které měly vyvolat pocit a barvy určitého stylu.Od koláží jsme to odstartovali...


Návrhy jsou o kousek jinde než úvodní koláž a realizace projektu se taky posune ještě trochu někam jinam. O tomto projektu ještě hodně napíšu, protože je to poslední čtvrt rok můj skoro denní chleba. Ted se teprve budou dělat koupelny a ještě nejsou položené ani podlahy. Realizace nebude jednoduchá i proto, že je to trochu z ruky.

Usiluji o to, aby apartmány byly moderní a nadčasové a přitom výrazně stylové. Někdy je to těžké...
Chtěli dřevěné podlahy a k nim je složité vybrat další dřevotextury, aby se nebily. Bojím se příliš kombinovat, raději sazím na jednoduchost. I tohle je na mě divočina, ale je to zábava, protože je to něco jiného než pořád řeším. A hrozně moc mě to baví !






4 komentáře:

  1. Tak to jsem zvědavá na výsledek! Taky mám raději jednoduchost, na druhou stranu, v roli návštěvníka takového penzionu, proč si neozvláštnit dovolenou?

    OdpovědětVymazat
  2. Právě ! TO je účel toho konceptu. Návštěvník si má vybrat v jakém pokoji (stylu) chce na chvíli bydlet.

    OdpovědětVymazat
  3. Napadá mne, jaké to je navrhovat interiér ve stylu, který je člověku velmi vzdálený? Je k tomu potřeba nějaký zvláštní postup nebo designér zkrátka nabídku odmítne? :) ... jak to je? Ptám se ze zvědavosti, protože tohle je pro mne španělská vesnice.

    OdpovědětVymazat
  4. Většinou lidé přicházejí už s tím, že znají vaši práci a styl, pak to jde hravě. Pokud neznají a víte, že si nebudete rozumět je lepší odmítnout a nedělat si zbytečně život těžší. Pokud cítíte, že si po úvodním slovu velmi dobře rozumíte a jste na podobné vlně - mohl by z toho vzniknout zajímavý projekt, je to to nejlepší, co vás může počkat.
    S lidmi pro které tvoříte domov, strávíte hodně času (někdy se to táhne i rok a déle).Proto je dobré vycítit, pro koho a hlavně jak budete navrhovat.
    Ono se to nezdá, ale interiérový design je hrozná psychologie.

    OdpovědětVymazat