pondělí 24. dubna 2017

Linoryt Kytice

Deset barev.
 Deset krát odrýt, deset krát pod lis.
Fotila jsem, jak to vzniká, dvě barvy jsem zapomněla zdokumentovat. 
Motiv je podle mé kresby usušené kytice, kterou mi darovaly tři ženy.
Formát 70 x 70 cm. 




14 komentářů:

  1. Tak to je pecka - neuvěřitelně trpělivá práce, přitom nechybí lehkost:)))

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherná, ale musí to byt mistrovství, soutisk i příprava linorytů. Nebudete dělat někdy kurz?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím o kurzu neuvažuji, zatím to učím pouze malé děti v ZUŠ.
      A děkuji !

      Vymazat
  3. Krasa! Jak dlouho ti to trvalo Pavli?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každé odrytí tak v průměru 1 hod a méně. ZB. mi to večer vždycky vytisknul. Já mu namíchala barvu. Každé denní tisknutí - proces na 2 hodiny (20 tisků). Dělali jsem to tak 10 dní = 10 barev.
      Chtěla jsem to zkusit - proces odrývaného linorytu bude moje nová cesta. Je to zážitek, když se to klube. Někdy si to musíš vyzkoušet !

      Vymazat
    2. To zní dobře mít takového parťáka! Urcite bych si to rada nekdy vyzkousela :) Ja ted zkousim vodovky, to je taky docela zabava.

      Vymazat
  4. Nadhera velika! Muzu se zeptat kde kupujete tak velkou gumu? Dekuji Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím co myslíte gumu? Asi myslíte to linoleum - to není guma. Linoleum je ze staré podlahy, musíte se dívat do sběrným dvorů nebo po kontejnerech nebo po známých....Musí to být to staré podstivé, do kterého se dá rýt. Ne žádná novodboá pryž, tam nic nevyryjete....

      Vymazat
  5. Nadhera velika! Muzu se zeptat kde kupujete tak velkou gumu? Dekuji Jana

    OdpovědětVymazat
  6. Našel jsem Mr. Pedro na blogu od někoho, kdo ho doporučuje každému, kdo hledá půjčku. Byl jsem tak nadšený a motivovaný být v této pozici finanční svobody, protože moje rodina hladověla, oslovil jsem pana Mr. Pedro v žádosti, kterou jsem mu řekl, můj životní příběh o finanční situaci, pošle mi formulář žádosti, abych vyplnil své údaje, což jsem udělal, poté, co mi poslal smlouvu o půjčce, předal jsem ji svému právníkovi k vyřízení podívejte se a poraďte mi jak dál. Podepsal jsem smlouvu o půjčce poté, co byla moje půjčka schválena před několika hodinami, banka mě kontaktuje ohledně převodu prostředků a poplatků, které musím uhradit na přepážce banky. bylo velmi příjemné pracovat s panem Pedrem a velmi mu děkuji za pomoc, kterou mi poskytl a která opravdu pomohla mé rodině hladovět. Kontaktujte prosím Mr. Pedro na e-mailu: pedroloanss@gmail.com, protože je vždy zaneprázdněn, ale mají s ním také dalšího profesionálního spoluhráče.

    OdpovědětVymazat